Lån med betalningsanmärkning

Att ha en betalningsanmärkning är inte nödvändigtvis samma sak som att ha dåliga förutsättningar för att betala tillbaka ett lån. Har du hamnat i ekonomisk knipa och behöver ett lån för att komma vidare? Då kan ett lån med betalningsanmärkningar vara något för dig. Det kanske låter som en dröm men det är faktiskt så att det finns lån utan UC där banker beviljar lån trots betalningsanmärkningar. 

Privatlån med betalningsanmärkning


LångivareLånebeloppBet anm OKEffektiv ränta
Sambla600 000 krJa2.95 - 22.59%
Lendo600 000 krJa2.95 - 25.74%
Axo finans600 000 krJa2.95 - 24.00%
Zmarta600 000 krJa2.95 - 29.5%
Consector600 000 kr Ja2.90 - 29.90%

Smslån trots betalningsanmärkningar

Det finns idag sms- och snabblån som även du som har betalningsanmärkningar kan ta. Ofta är förutsättningen att skulden är betalad, men så länge den är det kan du ta ett smslån. Hur undersökningen går till beror på från vilket företag du tar ditt smslån eller snabblån. Huruvida du beviljas lån med betalningsanmärkning, eller inte kan skilja sig mellan olika aktörer.


LångivareLånebeloppBet anm OKLöptid
Sambla5 000 - 600 000 krJa1 dagar - 15 dagar
slantar.nu10 000 - 30 000 krJa1 år - 5 år
Nanokredit2 000 - 25 000 krJa3 mån - 9 mån
Merax5 000 - 30 000 krJaÖppen
Flexlimit3 000 - 20 000 krJa15 dagar - 2.9 år

Förr var det nästintill omöjligt att få ett lån beviljat med betalningsanmärkning. Sedan några år tillbaks så har det öppnats upp en marknad då långivare tänker i nya banor. Nu mer finns helt nya möjligheter för lån trots betalningsanmärkning som gör att du som har anmärkningar inte behöver sona för dina gamla misstag.

Viktig information om lån med betalningsanmärkningar

Ibland får man betalningsanmärkningar p.g.a. slarv trots att man har en bra ekonomi i allmänhet. Om du har en betalningsanmärkning men känner att din ekonomi är tillräckligt stabil för att låna pengar? Då rekommenderar vi att söka lån hos någon av långivarna vi rekommenderar. De ger inte automatiskt avslag bara för att du har en betalningsanmärkning, utan analyserar din ekonomiska situation och hur denna ser ut idag till skillnad mot många andra som automatiskt ger avslag. 

Kan man få ett lån med betalningsanmärkning?

Ja, men har man en aktiv betalningsanmärkning kan det vara mycket svårt att få låna pengar om du vänder dig till fel långivare. 

Hur länge finns en betalningsanmärkning kvar? 

Upp till 3 år för privatpersoner, en betalningsanmärkning finns kvar i tre år även ifall skulden betalats tillbaka, vilket gör att även ett tillfälligt problem kan leda till att du får svårt att låna. 

Hur länge finns en betalningsanmärkning kvar för företag / juridisk person? 

Upp till 5 år för företag, en betalningsanmärkning finns kvar i fem år för juridisk person även ifall skulden betalats tillbaka.

Vad innebär en betalningsanmärkning?

Svårt att få låna pengar, kan bli svårare att hyra en lägenhet eller skaffa ett telefonabonnemang och många andra saker försvåras under perioden. 

Tips om du ska ta ett lån med betalningsanmärkning

Har du en eller flera betalningsanmärkningar och är i behov av pengar? Du kan låna med betalningsanmärkning utan UC. Men du känner dig osäker på om du klarar ytterligare skulder? Då ska du budgetera din ekonomi. I en budget så listar man alla utgifter man har, allt från räkningar till mat, bensin eller busskort och annat som måste betalas varje månad. Va alltid ärlig i din bedömning när du gör budgeten och räkna hellre för högt än tvärtom.

Räkna ihop alla utgifter du har och ställ det sedan mot den inkomst du har. Förhoppningsvis så hamnar du på plus! Då vet du hur stort lån du kan klara utan att få fler betalningsanmärkningar. Att ta ett lån för att lösa andra låna och krediter är sällan en bra idé.

Vanliga missförstånd kring betalningsanmärkningar

Ofta blandar man ihop obetalda skulder hos Kronofogden med betalningsanmärkningar. Det är helt möjligt att få en betalningsanmärkning utan att Kronofogden är inblandad. Det är kreditupplysningsföretagen som registrerar betalningsanmärkningar och hämtar information från många olika databaser. Andra databaser där information hämtas från är exempelvis: Skatteverket, CSN, Radiotjänst, banker m.fl.

En betalningsanmärkning försvårar ofta för privatekonomin därför är det viktigt att göra upp en budget och se till att man kan uppfylla sina betalningsskyldigheter. Om du fått en betalningsanmärkelse så kan det vara bra att känna till följande.. För det första försvinner noteringen automatiskt efter 2-3 år (beroende på typ av skuld). För det andra betyder noteringen inte att det är helt omöjligt att ansöka om ett lån. Viktigt är att man ska vara extra försiktig med att ta lån i det fall man tidigare har haft problem att uppfylla sina betalningsskyldigheter för just lån eller andra avtal. En bra riktlinje är att man helst inte ska ta ett lån för att lösa andra lån om det inte är ett så kallat samlingslån där man löser många dyra lån och krediter.

Om du råkar få en betalningsanmärkning finns den normalt kvar i tre år för privatpersoner, för en juridisk person kan den ligga kvar i upp till fem år. I det avseendet är Sverige lite speciellt jämfört med andra länder där anmärkning ofta försvinner då skulden är återbetald.

Besök lånbloggen

Titta in på vår lånblogg genom att klicka på knappen till höger där vi pratar om massor av spännande ämnen!

Lån med betalningsanmärkning Overall rating: ★★★★★ 4.6 based on 9 reviews
5 1