Lån med betalningsanmärkningar och skulder

Idag kan man faktiskt bli beviljad lån trots att man har betalningsanmärkningar och skulder. Det är ofta en bra idé om man kan få ett förmånligt lån som man sedan använder till lösa dyrare smålån och krediter, ett så kallat samlingslån. 


LångivareTyp av lånLånebeloppBet anm OKLöptidRänta från
SamblaSamlingslån25 000 - 350 000 krJa2år - 12år3.5 %
nystart finansSamlingslån20 000 - 500 000 krJa1år - 12år10.9 %
Sefina pantbankPantlån1 000 - 1 000 000 krJa90 dgr58 %

Med sms lån har det tidigare varit väldigt svårt att få låna pengar om man haft betalningsanmärkningar och skulder. Det är väldigt få långivare som är beredda att erbjuda ett snabblån om du har skuldsaldo hos Kronofogden. Detta för att äldre skulder har företräde vid återbetalning och då anses det föreligga en risk att låntagaren helt enkelt inte bryr sig om att försöka betala tillbaka i tid.

I behov av lån med betalningsanmärkningar och skulder?

Om du är i behov av lån trots betalningsanmärkningar och skulder så är lån utan UC något som du ska kika på. Lån utan UC innebär att det inte tas någon kreditprövning på dig hos upplysningscentralen, men det görs fortfarande en kontroll via upplysningsföretag som Bisnode och Creditsafe. När du söker lån utan UC så kan du bli godkänd trots betalningsanmärkning och skulder förutsatt att din ekonomiska situation då ser bra ut. Din ekonomiska situation grundar sig på din inkomst och syftar på stadig inkomst från tjänst, CSN, Försäkringskassan eller liknande. Räntan är dock ofta sämre på dessa lån men möjligheten finns i alla fall. Anledningen till att räntan är högre, och ofta villkoren sämre är eftersom långivaren anser sig ta en större risk och vill ha betalt för det. Men, det är alltså möjligt att få ett sms lån med aktiv skuld hos kronofogden.

Bli skuldfri – så fungerar skuldsanering:

Vi rekommenderar att man ser sig om för alternativ och kanske tar ett så kallat skuldfinansieringslån eller omstartslån, pantlån eller göra en skuldsanering. Det är i vår mening bättre att försöka lösa den aktuella situationen istället för att låna mer pengar och därmed riskera att förvärra situationen. Målet bör rimligtvis vara att bli skuldfri så fort som möjligt så att du kan leva som vanligt. Mer om detta pratar vi om nedan: 

Här kommer några tips om du vill bli skuldfri: 

Bli skuldfri:

  1. Omstartslån

    Med hjälp av ett omstartslån tar man ett lån som rensar samtliga skulder inklusive kronofogdeskulder, en gång för alla. Du kan få vägledning och hjälp genom processen och det är viktigt att man är 100% ärlig. Ljuger man finns en risk för avslag.

  2. Skuldsanering

    En annan utväg är skuldsanering. Om du inte kan betala din skuld kan skuldsanering bli aktuellt, du kan även ansöka om det själv. Under skuldsaneringsperioden på fem år lever du på existensminimum vilket är tufft.

  3. Pantlån

    Pantlån innebär att man sätter något med värde i pant för att reducera eller betala av skulden. Betalar man inte tillbaka på panten så läggs din pant ut till försäljning.

Lån med betalningsanmärkningar och skulder Overall rating: ★★★★★ 4.6 based on 9 reviews
5 1