Låna pengar med aktiv skuld hos Kronofogden

Att låna pengar med aktiv skuld hos kronofogden är möjligt men det förbättrar inte direkt dina möjligheter. Om du har en skuld hos Kronofogden, innebär det också att du har fått en eller flera betalningsanmärkningar. Långivare blir uppmärksamma om betalningsanmärkningar när de gör en kreditupplysning på dig i samband med låneansökan. De som beviljar lån ser detta som en tydlig varningssignal och det ger en indikation att du kanske inte bör få lån. Det finns långivare som erbjuder dig att låna pengar med aktiv skuld hos Kronofogden då dem lyssnar på dig och gör en individuell bedömning om du ber om en manuell kontroll. 


LångivareTyp av lånLånebeloppBet anm OKLöptidRänta från
SamblaSamlingslån25 000 - 350 000 krJa2år - 12år3.5 %
nystart finansSamlingslån20 000 - 500 000 krJa1år - 12år10.9 %
Sefina pantbankPantlån1 000 - 1 000 000 krJa90 dgr58 %

Låna utan skuld hos kronofogden men med betalningsanmärkning?

Även om du har betalat dina skulder hos Kronofogden så kommer betalningsanmärkningen leva kvar i tre år i olika register. Det betyder att betalningsanmärkelsen är med dig i flera år. Det är därför kritiskt att du i största möjliga mån försöker undvika att din skuld går till Kronofogden. Skulder och betalningsanmärkningar påverkar bara inte din privatekonomi när du vill ta lån utan försvårar även att hyra bostad, ta mobilabonnemang eller köpa en bil på avbetalning. Besök gärna vår sida om lån med betalningsanmärkning så berättar vi mer om just det.

Det finns långivare där du får möjlighet att låna pengar trots lågt kreditvärde. Har du tagit många kreditupplysningar? Eller har du betalningsanmärkningar? Det är inget hinder, du kan få hjälp med att samla lån och lösa skulder till Kronofogden.

Att tänka på när man behöver lån trots skuld hos Kronofogden? 

Att låna ut pengar till någon som misskött sig tidigare är riskfyllt. Genom att erbjuda lån till en person med aktiv skuld hos Kronofogden så höjs risken och det ses som en extrarisk, vilket det också är. 

Det är mycket svårare att få lån med bra villkor när man har en aktiv skuld hos kronofogden. Är din aktiva skuld så stor att det känns orimligt att betala? Då kan det vara möjligt med en skuldsanering. En skuldsanering innebär att du helt eller delvis befrias att betala dina aktiva skulder. 

Hur fungerar skuldsanering? 

Skuldsanering fungerar som följt; Betalningsplan på fem år som låter dig behålla de som krävs för att försörja dig och din familj. Resterande summa går till kronofogden som i sin tur betalar ut pengar till fordringsägarna.

Låna pengar med aktiv skuld hos Kronofogden Overall rating: ★★★★★ 4.6 based on 8 reviews
5 1