Använd iPad som extern skärm till Mac

Apples nya uppdateringar av Catalina och iPadOS gör din iPad mer användbar än någonsin. Du kan äntligen använda din ipad som extern skärm till din mac, trådlöst!

Nu när MacOS Catalina har släppt kan du officiellt använda din iPad som en andra skärm till din Mac. Vi kommer berömmer Apples nya verktyg med dubbelskärm eftersom det fungerar riktigt bra.

Det är särskilt användbart när du behöver vara på rörande fot, som på ett kafé och när du reser, men du kan naturligtvis använda det på jobbet och hemma. Den nya funktionen fungerar på din Mac om den kör MacOS Catalina.

Vilken Mac-dator som fungerar med iPad som dubbelskärm?

MacBook Pro, 2016 eller senare
MacBook, 2016 eller senare
iMac, 2016 eller senare plus iMac Retina 5K, 27-tums, sen 2015-modell
MacBook Air, 2018 eller senare
iMac Pro
Mac mini, 2018 eller senare
Mac Pro, 2019

Hur ansluter du din iPad till din Mac?

Du måste ansluta din iPad till din Mac med antingen en laddningskabel eller en trådlös Bluetooth-anslutning. Detta är naturligtvis ditt första steg för att använda ipad som extern skärm. Kom ihåg att du måste hålla dig inom ett 10-metersintervall från din Mac för att Bluetooth ska fungera. Du måste också se till att båda enheterna är inloggade på samma iCloud-konto.

Utöka din Mac-skärm till din iPad

Att välja alternativet för att utöka skärmen innebär att du kan ha en uppsättning appar och webbläsarflikar öppna på din Mac medan du har en helt annan app eller uppsättning appar på iPad. Du kan till exempel titta på en video på iPad när du skriver på Mac. Du kommer också att kunna dra och släppa dokument och andra objekt från en skärm till en annan.

Spegla dina två skärmar

Det andra alternativet när du konfigurerar med iPad är att visa samma skärm på båda enheterna genom att spegla dina skärmar. Det betyder att du ser exakt samma uppsättning appar på båda skärmarna samtidigt.

Detta är särskilt användbart om du vill rita på din iPad under en presentation medan andra tittar på din Mac. Eller, om du är på ett flygplan, kan du spela en film på din Mac medan din kompis tittar på iPad, så att du inte behöver båda stirra på samma skärm.

Hade du redan koll på @?

Spana in vår guide för hur man gör snabel-a på Mac och andra vanliga tecken.

Använd iPad som extern skärm till Mac Overall rating: ★★★★★ 4.5 based on 7 reviews
5 1

Snabel a på mac och andra vanliga tecken

Det blir allt vanligare att vi hoppar mellan olika enheter och operativsystem, detta gör det extra svårt att komma ihåg diverse kortkommandon. Vi fick en fråga från vår besökare kring just detta, hur gör man framförallt snabel-a men även andra vanliga tecken på mac? Därför har vi tagit fram en väldigt kort och konkret guide med både vilka kommandon vardera tecken har samt även en bild som tydliggör kombinationen som krävs för att få fram önskad symbol.

Tid som behövs: 1 minut.

Kort och enkel guide för hur du gör snabel-a, euro, pund och andra vanliga tecken på Mac:

 1. Snabel a (@) på Mac:

  Option + 2
  snabel-a-på-mac

 2. Dollar-tecken ($) på Mac:

  Option + 4
  dollar tecken på mac

 3. Euro-symbol (€) på Mac:

  Shift + 4
  Euro symbol på mac

 4. Pund-symbol (£) på Mac:

  Option + 3
  Pund symbol på mac

 5. Ungefär lika med (≈) på Mac:

  Option + 0
  Ungefär lika med på mac

 6. Lika med (=) på Mac:

  Shift + 0
  Lika med på mac

 7. Klammerparenteser [ ] på Mac:

  Option + 8
  Option + 9
  Klammerparantes på mac [Klammrar på mac]

 8. Parantes ( ) på Mac:

  Shift + 8
  Shift + 9
  Parantes på mac

Oavsett om du är ny på Mac eller har använt den i flera år, mycket specialiserade saker som genvägar, speciella Mac-symboler och accentuerade karaktärer kan effektivisera din vardag.

Om du nyligen har bytt från Windows bör du veta att Mac-datorer egentligen inte använder alt-koder för att skriva specialsymboler. Istället kan alla de populäraste Unicode-tecknen skrivas in direkt från tangentbordet. Tyvärr kunde Apple göra ett mycket bättre jobb med att lysa ljus på denna funktionalitet.

Vad är alla Mac-tangentbordssymboler?

Medan ett standardtangentbord innehåller cirka 80 tangenter, kan du på ett eller annat sätt använda det för att mata in alla Unicode-tecken, varav cirka 130 000.

För att börja, utforska helt enkelt hur alla tecken ändras när du kombinerar dem med modifieringstangenter – Kontroll, Option, Shift och Kommando. Du kan till och med kombinera flera modifierare också. För att se alla Mac-kortkommandon tydligt måste du aktivera hela tangentbordslayouten.

Visa snabel a på mac och andra Mac-tangentbordssymboler

Även om du har använt din Mac ett tag är det bra att titta på alla möjliga tangentbordkombinationer då och då för att uppdatera ditt minne och upptäcka nya sätt att snabbt mata in information.

Lyckligtvis är det enkelt att visa alla Mac-nyckelsymboler på en gång, inklusive snabel a på mac:

Gå till Systeminställningar ➙ Tangentbord
Markera rutan bredvid Visa tangentbord och emoji-tittare i menyraden
Nu kan du klicka på språkflaggan i menyfältet och välja Visa tangentbordsvisare. Den interaktiva skärmen visas med alla tangentbordssymboler och ändrar vyn i realtid när du använder modifieringstangenter.

Tangentbordvisare:

Även om du använder alla tillgängliga modifieringstangenter och kombinationer är det naturligtvis omöjligt att passa alla tecken i en så begränsad mängd utrymme. För att se alla Mac-nyckelsymboler måste du välja Visa emoji & symboler-alternativ från samma språkflaggmeny, eller använda en genväg Control + Cmd + Space.

Skapa anpassade Mac-kortkommandonsymboler:

Med fönstret Visa emoji & symboler har du tillgång till nästan alla Unicode-tecken du någonsin kommer att behöva. Men om du behöver använda vissa specialtecken – till exempel en upphovsrättssymbol på Mac – ganska ofta, skulle det vara ganska obekvämt att öppna en meny och söka efter vad du behöver varje gång. Naturligtvis kan du lägga till upphovsrättssymbolen till dina favoritkaraktärer, vilket sparar lite tid, men det finns ett mycket bättre sätt.

Mac-datorer låter dig skapa genvägar för alla tangentbordssymboler för att enkelt kunna skriva in dem när du behöver. Så här skapar du till exempel en genväg för copyright-symbolen på Mac:

 • Skriv in © -tecknet i din redigerare enligt beskrivningen ovan och kopiera den med Command + C
 • Öppna systeminställningar ➙ Tangentbord
 • Navigera till fliken Text
 • Klicka på plustecknet
 • Klistra in din © -symbol i kolumnen Med till höger
 • Skriv in önskad tangentkombination för att aktivera upphovsrättssymbolen på Mac i kolumnen Ersätt till vänster
 • copyright-symbol

Byt till andra språk på Mac
Ibland är Mac-tangentbordssymbolerna du behöver bara tillgängliga på ett annat språk.

Snabel a på mac och andra vanliga tecken Overall rating: ★★★★★ 4.5 based on 7 reviews
5 1

Vilka är vi på Lånapengarakuten.se?

Vårt första nyhetsbrev: https://mailchi.mp/01e80f005a16/lna-pengar-idag-hitta-ditt-snabbln

Vad har hänt på vår sajt i oktober? https://mailchi.mp/51d6fc4fd349/nyhetsbrev-2

Vilka är vi?

Nedan kan ni se vilka sajter vi arbetat med tidigare som numera blivit lånapengarakuten.se.

Jackpot79 har blivit lånapengarakuten.se
InstantPaydayLoansCentral har blivit lånapengarakuten.se
luxuriousfinance har blivit lånapengarakuten.se

Vi arbetar även med kreditkortsbonus.se